Fırat Teknokent’in elde ettiği bu başarı ile ilgili açıklama yapan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Erhan AKIN şunları söyledi: “TÜBİTAK tarafından 1601 Programı kapsamında Şubat 2020 tarihinde açılan yenilik ve girişimcilik alanlarında kapasite artırılmasına yönelik çağrı neticesinde Fırat Teknokent yeniden BiGG uygulayıcı kuruluşu olarak seçildi.
 
STK’lar , bölgemizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları, komşu illerimizdeki Üniversiteler ile çok yönlü iş birlikleri yaparak BiGG (Bireysel Genç Girişim) programında girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayacak ve değerlendireceğiz. Uygun bulunan iş fikirlerini Fırat Damla Kuluçka Merkezi’nde iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirerek nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacağız.
 
BiGG programı girişimcilere yenilikçi fikirlerinin geliştirilerek, teknoloji düzeyi yüksek ürünlere dönüştürebilmeleri adına TÜBİTAK tarafından 200.000 TL’ye kadar hibe desteği verilerek başarılı birer teknoloji tabanlı işletmeye dönüşümlerini kapsar.
 
TÜBİTAK desteğini alan girişimcilerimiz Fırat Damla Kuluçka Merkezi’nde ticarileşme programına dahil edilerek iş fikirlerini hayata geçirirken iş süreçlerini hem hızlandırma hem de profesyonel destek alma fırsatı yakalamış olacaklar.
 

Son Haberler

5. Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı Etkinliği

Fırat Üniversitesi, Fırat Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi ile Mühendislik Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde, “5. Fırat Yazılım ve Teknoloji Pazarı” programı düzenlendi.

Devamını oku

SESAR 2020 Programı 2019 Yılı Araştırma Projeleri Çağrısı Açıldı

Ufuk 2020 Programı Akıllı Temiz ve Entegre Ulaşım Alanı’nın alt bileşenlerinden SESAR JU (Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortak Girişimi) kapsamında açılan SESAR 2020 Programı ile hava trafik yönetimi ile ilgili temel araştırma ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktır.

Devamını oku

FAB-FIRAT PROTOTİPLEME ATÖLYESİ EĞİTİMLERİ

Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu’ nun üniversitelerde, şirket süreçlerinde ve Ar‐Ge merkezlerinde, meydan okuyucu problemlere çözüm sağlayıcı, patent fikri oluşturan, hızlı problem çözmeye yardımcı, yaratıcılık geliştirme ve sistematik inovasyon geliştirmeye yönelik Geleneksel Problem Çözme Teknikleri ve Tasarım FMEA Yaklaşımı eğitimi

Devamını oku